Stretching II.

Helyszín: Vitality Klinika Nagyterem, Székelyudvarhely, Budvár utca 41 sz.
Időpont: Január 14, Kedd, 17.00 óra
Előadó: Mester Zsuzsanna, Stretching terapeuta és Pilates oktató
Dress code: irodai viselet

Tudtad, hogy az órákig tartó, mindennapos ülő pozíciónkkal a testünk már elkezd dolgozni a tartáshibáin? Bizonyos izomcsoportok zsugorodni kezdenek a testünkben, a nem használt mozgástartományaink pedig fokozatosan beszűkülnek, görnyedté kezd válni a testtartásunk, a fejünk előre helyeződik.

Ha a gerinc egészséges görbületei megváltoznak, a test súlyvonala elmozdul, nő az ízületek túlterhelése, ettől bekapcsol egy reflex szerű izomvédekezés, s görcsös izomfeszülések, rossz mozgásminták alakulnak ki a testben.

Előfordul, hogy ezek évekig, de akár évtizedekig nem okoznak tüneteket. Általában az ülőmunka tetőzi ezt a folyamatot - ráadásul a stressz szintén az izmok állandó, tónusos feszüléséhez vezet - ekkor jelenik meg a fájdalom (derék, nyak, stb.), a test jelzi, hogy lassan, de biztosan halad a degeneratív gerincbetegségek felé.

A megfelelő nyújtás segít a megrövidült fascia háló helyreállításában, a rossz mozgásminták felszámolásában. Az izmok ellazításán keresztül a stressz csökkentésére is alkalmas.

Mindezek mellett az előadáson szó lesz:

  • Nyújtással kapcsolatos fontos alapfogalmak tisztázásáról
  • Egészségtelen munkahelyi szokásainkról
  • Hogyan előzhetjük meg és szüntethetjük meg a derékfájásunkat nyújtással
  • Hogyan javíthatjuk testtartásunkat
  • Miben segíthet a munkaadó
  • Közös gyakorlatokat végzünk.

‼A részvétel regisztrációhoz kötött. Az előadásra a helyek számá 20 főre korlátozott‼

TOP