Tüdőgyógyászat

Mit kell tudnia róla?

A pulmonológia, más néven tüdőgyógyászat az orvostudomány azon szakterülete, amely a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik. Manapság a tüdőbetegségek, mint a tüdőgyulladás, krónikus légúti gyulladás (COPD), allergia, asztma, tüdőrák, tüdőembólia, valamint reflux betegség légúti tünetei a fejlett országok lakóságának egyre nagyobb százalékát érintik. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a COPD, vagyis a krónikus obstruktív légúti betegség jelenleg az ötödik leggyakoribb haláloknak számít.

Mikor keresse fel Vitality Klinika magánrendelését?

Ha tüdőgyógyászati ellátást, tüdőgyógyászati szűrést szeretne, nehézlégzéssel, fulladással, köhögéssel, mellkasi fájdalommal küszködik, illetve váladékképződési problémái vannak. Klinikánkon krónikus légzőszervi betegségek (asztma bronchiale, a krónikus légúti obstrukció – CODP, emphysema) szűrését, légzésfunkciós vizsgálat végzését (spirometria), inhalációs terápia ellenőrzését, betanítását, tüdőgyógyászati fertőzéses eredetű akut és krónikus kórképek kezelését (kivétel a TBC-s betegségek), obstruktív alvási apnoe gyanús betegek kiszűrését végezzük. Ezenkívül dohányzás megelőzést, dohányzás leszoktatás tanácsadást, illetve kezelést is végzünk.

Mit ajánlunk?

A székelyudvarhelyi Vitality Klinikán tüdőgyógyászati szakrendeléseink pontos időbeosztás szerint történnek, kényelmes, nyugodt környezetben, szakképzett személyzettel, kitűnő szakmai és technikai háttérrel.

Szakorvosaink

Dr. Somay-Kátai Helga

Tüdőgyógyász szakorvos

Tüdőgyógyászati kezeléseink

 • Tüdőgyógyászati konzultáció

  150 Ron
 • Kontroll vizsgálat

  100 Ron
 • Spirometria

  35 Ron
 • Spirometria - teszttel

  50 Ron

ÁRAKKAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

Az oldalunkon megjelenített árak standard árak. A beavatkozás összetettségétől függően áraink változhatnak. Megkérjük, a konzultáció során, egyeztessenek a kezelő orvosukkal.

PROGRAM

Dr. Somay-Kátai Helga - Kedd: 17.00-20.00

TOP