Munkaorvostan

Mit kell tudnia róla?

A munkaorvostan az orvostudomány önálló szakterülete, a megelőző ágazatokhoz tartozik és tanulmányozza az egyén és a közösség kapcsolatát a munkakörnyezeti tényezőkkel, amelyek negatívan befolyásolhatják az ember egészségi állapotát. Ezen célok elérése érdekében tanulmányozza a foglalkozási megbetegedéseket (kórisme, patogenézis, kezelés, profilaxis) és a nem-foglalkozási megbetegedéseket (legtöbbször krónikus megbetegedések), amelyeknek lefolyását súlyosbítják a nem megfelelő munkakörnyezeti tényezők. Kidolgozza azokat a kritériumokat, amelyeknek célja az ember egészségének megtartása és megerősítése a munkahelyen és felvigyázza az ember alkalmazkodását munkájához és a munka alkalmazkodását az egyén fizikai, mentális képességeihez.

Mikor keresse fel a Vitality Klinika magánrendelését?

Elsősorban, alkalmazás esetén, mivel a munkavállaló kötelességé elvégezni az alkalmazáshoz szükséges vizsgálatokat és beszerezni a szükséges dokumentumokat, mielőtt munkába állna. Ezeket a munkaorvos állítja ki megfelelő vizsgálat után, és ezután adja meg az alkalmassági igazolást, amivel elkezdhet dolgozni az illető az adott munkakörben. Ugyanakkor a munkaadó feladata elküldeni az alkalmazottait a kötelező évi periodikus vizsgálatra. Elengedhetetlen jelentkezni a periodikus vizsgálatokra, ahol a páciens alapos kivizsgálása mellett felvilágosítjuk az alkalmazót és az alkalmazottat egyaránt, hogy az adott munkahelyen milyen felszerelés viselése kötelező, illetve, hogy mire kell fokozottan figyelni. Az élelmiszer szektorban dolgozók évi kétszer kell általános vizsgálaton részt vegyenek, a fertőzések és a bőrbetegségek kiszűrése/elkerülése végett, ami mind az alkalmazottat mind a potenciális vásárlót érintheti. Másodsorban ugyancsak a munkaorvosát kell felkeresse az a terhes hölgy is, aki olyan munkakörben dolgozik, ahol ki van téve munkahelyi ártalmaknak. Ilyenkor egy terhességi dokumentáció állítódik össze, és ezáltal kivehető abból a környezetből, ami káros lehet a magzatra nézve is.

Mit ajánlunk?

A székelyudvarhelyi Vitality Klinikán a munkaorvostani szakrendelések pontos időbeosztás szerint történnek, kényelmes, nyugodt környezetben, szakképzett személyzettel, kitűnő szakmai és technikai háttérrel.

Szakorvosaink

Dr. Szász-Bálint Kinga

Munkaorvostan szakorvos

Munkaorvostani konzultációk

 • Általános klinikai vizsgálat / Periodikus vizsgálat / Alklamazás

  65 Ron
 • EKG

  30 Ron
 • Vércukorszint mérés

  15 Ron
 • Hallásvizsgálat

  30 Ron
 • Látásvizsgálat

  30 Ron
 • Spirometriai vizsgálat

  25 RON
 • Pszichológiai vizsgálat

  Változó
 • Veszélyeztetett terheseknek összeállított dokumentáció (Risc maternal)

  120 Ron

ÁRAKKAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

Az oldalunkon megjelenített árak standard árak. A kezelés összetettségétől függően áraink változhatnak. Megkérjük, a konzultáció során, egyeztessenek a kezelő orvosukkal.

Program

Dr. Szász Bálint Kinga - Hétfő: 16:30 - 18:00 

                                          Csütörtök: 9:00-10:30

Előjegyzés alapján

TOP