Neurológia

Mit kell tudnia róla?

A neurológia vagy ideggyógyászat az idegrendszer rendellenességeivel foglalkozó orvosi tudományág. Olyan betegségek diagnosztizálásával és gyógyításával foglalkozik, amelyek kapcsolatba hozhatók a központi- és a perifériás idegrendszerrel. A pszihés betegségek kezelése nem tartozik a neurológia, hanem a pszihiátria szakterületére. Neurológiai betegségek: agyi érbetegségek (agyvérzés, agyi infarktusok), gyulladások idegrendszeri betegségek (pl. szklerózis multiplex), degeneratív megbetegedések (pl. Parkinson –kór, különböző demenciák), epilepsziák, alvászavarok, különböző fejfájások, perifériás idegrendszeri kórképek (pl. polineuropátiák, ideggyöki irritációk) és még sok más. A neurológiai betegségek gyakran együtt járnak más szervek betegségeivel, ezért sokszor egyéb szakorvosi vizsgálatra is szükség lehet a diagnózis felállításához, a kezelés megkezdéséhez. Vizsgálat során a beteg általános fizikai állapotát, kórelőzményeit, esetenként a családi öröklődő neurológiai betegségeket nézik át, illetve kikérdezi a panaszokat. Megvizsgálják a beteg tudatállapotát, beszédét, agyidegpárokat, izomerőt, érzést (tapintás, esetenként hő- fájdalomérzékelés), a koordinációt, különböző reflexeket.

Mikor keresse fel a Vitality Klinika magánrendelését?

Ha gerinctáji fájdalmat érez, fejfájással, zsibbadásokkal küszködik, bénulás jelentkezik, látászavarok, szédülés, egyensúly és mozgáskoordinációs zavarok, remegések, izommerevedés, eszméletvesztések lépnek fel, görcsöket észlel, emlékezési problémák vannak.

Mit ajánlunk?

A székelyudvarhelyi Vitality Klinikán neurológiai szakrendeléseink pontos időbeosztás szerint történnek, kényelmes, nyugodt környezetben, szakképzett személyzettel, kitűnő szakmai és technikai háttérrel. Családorvosi küldőpapírral, Dr. Szekeres-Nagy Katalin doktornőnél, a biztosítóház által, térítésmentes szolgáltatások igényelhetőek.

Szakorvosaink

Dr. Nagy Imre Zoltán

Neurológus szakorvos

Dr. Szekeres-Nagy Katalin

Neurológus szakorvos

Neurológiai kezelések - Dr. Nagy Imre Zoltán

 • Általános konzultáció

  170 Ron
 • Ultrahang vizsgálat

  170 Ron
 • Neurológiai konzultáció + ultrahang vizsgálat

  260 Ron
 • Kontroll

  90 Ron
 • Elektroencefalogram (EEG) - Telefonos foglalás alapján

  Változó
 • Elektroneurográfia (ENG) - Telefonos foglalás alapján

  Változó
 • Elektromiográfia (EMG) - Telefonos foglalás alapján

  Változó

Neurológiai kezelések - Dr. Szekeres Katalin

 • Általános konzultáció

  160 Ron
 • Kontroll

  100 Ron

ÁRAKKAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

Az oldalunkon megjelenített árak standard árak. A kezelés összetettségétől függően áraink változhatnak. Megkérjük, a konzultáció során, egyeztessenek a kezelő orvosukkal.

Program

Dr. Nagy Imre Zoltán - Kedd: 8.30-14.00

Dr. Szekeres Katalin - Hétfő, Szerda: 9.00-12.00

TOP