Diabetológia

Mit kell tudnia róla?

A diabetológia a szervezet szénhidrát anyagcseréjével, a cukorháztartás zavaraival foglalkozó orvosi szakág. A diabetológus a cukorbetegség (diabétesz) megelőzésével, kezelésével, valamint szövődményeivel foglalkozik. A cukorbetegség népbetegségnek számít, megkülönböztetünk egymástól prediabéteszt (cukorbetegséget megelőző állapot, ahol a vércukorszint magasabb a normál értéknél), terhességi diabéteszt, valamint 1-es típusú és 2-es típusú cukorbetegséget.

Mikor keresse fel a Vitality Klinika magánrendelését?

Cukorbetegség gyanúja esetén (látászavarok, állandó szomjúság, testsúlycsökkenés, gyakori vizeletürítés, visszatérő gombás fertőzések, kimerültség), már kialakult cukorbetegség esetén, illetve szűrővizsgálat céljából. A cukorbetegség gyanúja vagy megléte esetén a kezelés meghatározása és beállítása, rendszeres kontrollja is kizárólag diabetológus szakorvosnál lehetséges. A vizsgálat során a diabetológus szakorvos részletesen kikérdezi a pácienst életmódjáról, étrendjéről, étkezési szokásairól, családi kórelőzményekről, elvégzi az általános belgyógyászati és állapotfelmérő vizsgálatokat. A fizikális vizsgálatot követően kerül sor a kezelési lehetőségek megvitatására.

Mit ajánlunk?

A székelyudvarhelyi Vitality Klinikán diabetológiai szakrendeléseink pontos időbeosztás szerint történnek, kényelmes, nyugodt környezetben, szakképzett személyzettel, kitűnő szakmai és technikai háttérrel.

Szakorvosaink

Dr. Ruff Rudolf

Endokrinológus főorvos, Diabetológus szakorvos

Dr. Ruff Rudolf - Diabetológiai kezelések

  • Diabetológiai vizsgálat

    130 Ron
  • Ultrahang vizsgálat

    120 Ron
  • Kontroll vizsgálat

    100 Ron

Árakkal kapcsolatos tájékoztató

Az oldalunkon megjelenített árak standard árak. A kezelés összetettségétől függően áraink változhatnak. Megkérjük, a konzultáció során, egyeztessenek a kezelő orvosukkal.

Program

Dr. Ruff Rudolf -  Szerda: 12:00 - 19:00

TOP