Biológiai minták vétele

Mit kell tudnia róla?

Egy laborvizsgálat segít a panaszok és tünetek hátterében álló betegségek diagnosztizálásában, adott esetben ezek kizárásában. Alapvető információkkal szolgál az anyagcsere folyamatokról, a szervek múködéséről, az immunrendszer állapotáról, segítséget ad a betegségek mielőbbi felismerésében, a rizikó tényezők kiderítésében, valamint a kezelések eredményességének megítélésében. Fontos tudni, hogy a laborvizsgálat eredménye önmagában nem diagnózis! A lelet a mért eredményeket tartalmazza, melyek segítségével a szakorvos ad diagnózist és írja fel a kezelést.

Hogyan készüljön a laborvizsgálatra?

A laborvizsgálatok többségéhez éhgyomor szükséges (12 órás éhezés után), ezért a vérvételt a reggeli órákban javasolt elvégezni. Hormon és vizeletvizsgálatok, tumor-marker vizsgálatok elvégzéséhez nem szükséges az éhgyomorra való mintavétel. A mintavételt megelőzően csak vizet fogyasszon, az állandó, beállított gyógyszereket be lehet venni. A vérvételt megelőző folyadékbevitel könnyíti a mintavételt és csökkenti az ezzel járó kellemetlenségeket. Előző este kerülendők: zsíros ételek, szénhidrát- és fehérjedús ételek, alkohol, szélsőséges fizikai megterhelés. Egyes vizsgálatok speciális diétát és speciális előkészítést igényelnek.

Laborvizsgálati csomagok

Laborvizsgálati csomagjaink segítséget nyújtanak a tájékozódáshoz, akár a mielőbbi gyógyulás akár egy betegség kialakulásának a megelőzése a cél. Minden páciensünk számára ajánljuk laborvizsgálati csomagjainkat, amelyek megbízhatóan egészítik ki és segítik egy-egy hiányállapot vagy probléma meghatározását. Orvosi javaslat, beutaló nélkül is elvégezzük a kért vizsgálatokat, azonban javasoljuk az előztes konzultációt egy szakorvossal, hogy a panaszok ismeretében mely vizsgálatok elvégzése javallott.

Mit ajánlunk?

A biológiai minták vétele pontos időbeosztás szerint történnek, kényelmes, nyugodt környezetben, szakképzett személyzettel, sorbanállás és várakozás nélkül!

Biológia mintavétel árak

 • Több mint 5000 féle mintavételi lehetőség

  VáltozóRon

Laborvizsgálati csomagok

 • Laborvizsgálati csomagok nőknek

  Változó Ron
 • Nőgyógyászati és várandós csomagok

  Változó Ron
 • Laborvizsgálati csomagok férfiaknak

  Változó Ron
 • Tumormarkerek vizsgálati csomag

  Változó Ron
 • Farmakogenetikai vizsgálati csomagok

  Változó Ron
 • Mikrobiológiai vizsgálati csomagok

  Változó Ron
 • Allergia vizsgálati csomagok

  Változó Ron
 • Ételintolerancia vizsgálati csomagok

  Változó Ron

ÁRAKKAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A mintavétel összetettségétől és számától függően áraink változhatnak. Megkérjük, egyeztessenek a recepciónkkal.

Program

Mintavétel - Hétfő - Péntek: 8.00 - 10.00

TOP