Idegsebészet

Mit kell tudnia róla?

Az idegsebészet az idegrendszeri betegségek kezelésével foglalkozó sebészeti ág. Az idegsebészek az agy, a gerincvelő, a gerincoszlop és a perifériás idegek sérüléseivel vagy rendellenességeivel küzdő betegeket kezelik. Az idegsebészek nem csak agysebészeti beavatkozásokat végeznek, ahogy azt sokan gondolják, hanem a hátfájástól, nyaki gerincfájdalmaktól vagy számos más betegségtől szenvedők diagnosztizálásában és kezelésében rendelkeznek tapasztalattal. Szerencsére nem kell a betegeknek túl gyakran idegsebészhez fordulniuk. Az idegsebészeti beavatkozás, amikor nem a kórházba érkező sürgősségi esetekről beszélünk, a gerinc- vagy agyat érintő patológiában szenvedő beteg útjának utolsó szakaszát kell hogy jelentse. Az idegsebészeti műtétet csak olyan esetekben végezzük, amikor a konzervatív kezelésnek nincs esélye arra, hogy a betegséggel járó tüneteket megfelelőképpen enyhítse. Gerincbántalmak esetén legtöbbször minden, fájdalommal kezdődik. A hátfájás, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak, és amelyet normálisnak tartunk, sok esetben soha nem egyszerű hátfájás. Ha továbbra is fennáll, ha végül kellemetlen érzések formájában nyilvánul meg, a hátfájás a lumbágó tünete lesz, amely hátterében megbújhat egy porckorongsérv is. Az első orvos, akihez a hátfájásra panaszkodó betegek fordulnak, a háziorvos, aki az orvosi gyanútól függően különböző szakorvosokhoz küldi el a pácienst: reumatológushoz, neurológushoz vagy idegsebészhez. Az idegsebész az állapot súlyosságától függően sebészeti beavatkozást vagy konzervatív, gyógyszereken és fizioterápián alapuló kezelést javasolhat.

Mikor keresse fel a Vitality Klinika magánrendelését?

* nyak-, hát-, illetve ágyéktájéki fájdalmak esetén mert: -nem minden hátfájást okoz porckorongsérv -nem minden hátfájást kell azonnal képalkotó vizsgálattal kivizsgálni -A gerinc képalkotói elváltozásaihoz kapcsolódó hátfájás nem mindegyike igényel műtétet -A "második véleményhez" való jog felesleges kiadásokat takaríthat meg, és segíthet kiválasztani a helyzethez mért legjobb kezelést (gyógyszerek, paravertebrális vagy epidurális beszűrések, fiziko-kinezioterápia, műtét). * alagút szindrómák (carpal tunnel szindróma, ulnaris szindróma, peronealis szindróma) esetén fellépő fájdalomra és zsibbadásra, mert: -ezen szindrómák kialakulásának kezdeti szakaszában a konzervatív kezelés eredményes lehet (gyógyszeres kezelés, helyi infiltráció) -elengedhetetlen a műtéti pillanat kiválasztásában * fejfájások esetén, mert: -a fejfájásnak több oka is lehet -fontos a legmegfelelőbb paraklinikai vizsgálat megjelölése -fontos a diagnózis időben történő mielőbbi felállítása és a nem megfelelő vizsgálatok költségeinek elkerülése. -az agydaganatokat (meningiomák, áttétek stb.)általában műteni kell, de bizonyos helyzetekben más kezelések is hasznosak lehetnek (pl.: "Gamma-kés"). A megfelelő felszereléssel rendelkező diagnosztikai és kezelési központ kiválasztása a helyes diagnózis és kezelés garanciája

Mit ajánlunk?

A székelyudvarhelyi Vitality Klinikán érsebészeti szakrendeléseink pontos időbeosztás szerint történnek, kényelmes, nyugodt környezetben, szakképzett személyzettel, kitűnő szakmai és technikai háttérrel.

Szakorvosaink

Dr. Péter Levente

Idegsebész főorvos

Dr. Szabó Ernő-Szabolcs

Idegsebész szakorvos

Idegsebészeti kezelések

  • Idegsebészeti konzultáció

    300 Ron
  • Idegsebészeti kontroll vizsgálat

    300 RON
  • Infiltráció

    Változó

ÁRAKKAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

Az oldalunkon megjelenített árak standard árak. A beavatkozás összetettségétől függően áraink változhatnak. Megkérjük, a konzultáció során, egyeztessenek a kezelő orvosukkal.

Program

Dr. Péter Levente - Péntek: 17:00 - 19:00 (havonta)

Dr. Szabó Ernő-Szabolcs - Péntek: 16:00 - 19:00 (havonta)

TOP