Metoda Schroth (terapia tridimensională a scoliozei 3DST) este un tratament nechirurgical al scoliozei – scolioza care folosește practici speciale de scolioză conform unui model unic al curbei spinării a pacientului.
Metoda poartă numele de Katharina Schroth, care este de origine germană și suferă, de asemenea, de scolioză.
Katharina Schroth și-a dezvoltat metoda prin cunoașterea și tratarea propriului corp în ca. acum 100 de ani. Ulterior, fiica ei, Christa Lehnert Schroth, a dezvoltat în continuare tratamentul cu medicii.
Astăzi, este cea mai avansată metodă recunoscută la nivel mondial de tratare a scoliozei.
La ce vârstă apare scolioza?
Majoritatea scoliozei apar în copilărie (5-8 ani) și în prima fază a pubertății. De obicei sunt recunoscute între 10 și 12 ani, cu o incidență de patru ori mai mare la fete.
Într-un procent mare de cazuri (80 – 90%) cauzele sunt necunoscute (idiopatice – de origine necunoscută) sau pot fi identificate pe motive genetice.
Tratament
În timpul tratamentului, pacientul învață posturi corectate cu ajutorul terapeutului, în care respirația corectivă joacă un rol extrem de important. Muschii trebuie consolidati in aceste situatii corectate. De asemenea, folosim tehnici manuale pentru a ajuta la eliberarea mușchilor lipicioși, strâmbi.
Când recomandăm terapia Schroth?
Scolioza (scolioza)
Boala Scheuermann
Spate plat
Boala lui Bechterew
Alte deformări vertebrale și probleme de retenție
Care sunt simptomele scoliozei?
Scolioza este uneori ușor de observat. Din cauza scoliozei, corpul se poate înclina spre stânga sau spre dreapta. Dacă aveți scolioză, torsul dvs. poate părea să se îndoaie în funcție de curbură. În unele cazuri, se observă că un umăr este mai mare decât celălalt, sau o umăr, proeminente mai bine decât celălalt. Gradele mai mari de curbură prezintă clar deviații laterale, dar curburile mai mici devin vizibile și prin cocoașa coastei, ceea ce este bine observat atunci când pacientul este îndoit.
Scolioza este adesea însoțită de o deplasare laterală sau răsucire a pelvisului.
Cu toate acestea, scolioza nu este adesea evidentă, așa că dacă observați o modificare a spatelui copilului sau a poziției copilului, consultați un specialist.
Detectarea precoce este elementul cel mai important în tratamentul scoliozei!