Hematologie

Informații generale

Hematologia este un domeniu de specialitate care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor sângelui și ale organelor hematopoietice și limfatice. De la anemie la boli maligne ale componentelor sângelui până la mecanismele de coagulare a sângelui, nenumărate boli intră în sfera îngrijirii sale. Cele mai cunoscute boli sunt leucemia, diverse anemii, limfoamele și tulburările de coagulare a sângelui. În timpul examinării hematologice, hematologul află despre istoricul medical al pacientului, simptomele și bolile ereditare. După examenul fizic general, specialistul se consultă cu pacientul cu privire la examinările ulterioare necesare, care pot include prelevarea de sânge, analize de laborator, prelevarea de măduvă osoasă, prelevarea citologică și analiza histologică a acesteia, examinarea ganglionilor limfatici și a splinei sau utilizarea diferite proceduri imagistice (ultrasunete, CT , RMN sau proceduri speciale de imagistică, de exemplu Pet CT) pot fi, de asemenea, utilizate pentru a evalua extinderea bolii.

Când să apelați la Clinica Vitality?

Simptome sugestive de sângerare: - Apariția unor pete albastru-verzui inexplicabile pe suprafața corpului care nu sunt legate de vătămare - Sângerări ale gingiilor, sângerări nazale, menstruații abundente Screeningul pentru tendința de formare a cheagurilor este recomandat dacă: - Tromboza se dezvoltă la o vârstă fragedă - Tromboza se dezvoltă într-un loc neobișnuit - Tromboza se dezvoltă de mai multe ori - Se dezvoltă tromboza și există o trombofilie cunoscută în familie - A avut loc un avort spontan recurent inexplicabil - Tromboza venoasa se dezvolta in timpul sarcinii Mărirea ganglionilor limfatici - Mărirea ganglionilor limfatici nedureroasă cu tendință de creștere fără prezența infecției poate indica o boală malignă a sistemului limfatic (limfom, leucemie limfocitară cronică) Oboseală cronică, somnolență, dificultăți de concentrare, scădere în greutate, dureri osoase - Simptomele de mai sus apar adesea ca urmare a anemiei, dar pot fi cauzate si de o boala hematologica grava (diferite tipuri de leucemie, mielom multiplu).

Ce vă oferim?

La Clinica Vitality din Odorheiu Secuiesc consultările hematologice se întâmplă după un program exact, într-un mediu confortabil, liniștit, cu personal calificat, fără coadă și așteptare!

Medici specialiști

Dr. Kurtus Aranka

Medic specialist hematolog

Servicii hematologice

  • Consultație hematologică

    200 Ron
  • Control

    80 Ron

INFORMAȚII PRIVIND PREȚURILE

Prețurile prezentate pe site sunt prețuri standard. În funcție de complexitatea consultației, acestea pot varia.

Vă rugăm,  în timpul tratamentului, să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

PROGRAM

 Dr. Kurtus Aranka - Joi: 15:30 - 17:30

TOP