Neurochirurgie

Informații generale

Neurochirurgia este o ramură a chirurgiei care se ocupă cu tratamentul bolilor sistemului nervos. Neurochirurgii tratează pacienții cu leziuni sau tulburări ale creierului, măduvei spinării, coloanei vertebrale și nervilor periferici. Neurochirurgii nu efectuează doar intervenții chirurgicale pe creier, așa cum cred mulți oameni, ci au și experiență în diagnosticarea și tratarea persoanelor care suferă de dureri de spate, dureri de coloană cervicală sau multe alte afecțiuni. Din fericire, pacienții nu au nevoie să consulte un neurochirurg foarte des. Intervenția neurochirurgicală, când nu vorbim de cazuri de urgență care ajung la spital, ar trebui să reprezinte ultima etapă a călătoriei unui pacient care suferă de o patologie care afectează coloana vertebrală sau creierul. Neurochirurgia se efectuează doar în cazurile în care tratamentul conservator nu are șanse de a ameliora în mod adecvat simptomele asociate bolii. În cazul tulburărilor coloanei vertebrale, totul începe de obicei cu durere. Durerea de spate, pe care mulți oameni o ignoră și cred că este normală, în multe cazuri nu este niciodată doar durere de spate. Dacă persistă, dacă în cele din urmă se manifestă sub formă de senzații neplăcute, durerea de spate va fi un simptom de lombago, care poate fi și o hernie de disc. Primul medic la care se adresează pacienții care se plâng de dureri de spate este medicul generalist, care, în funcție de suspiciunea medicală, trimite pacientul la diferiți specialiști: un reumatolog, un neurolog sau un neurochirurg. În funcție de gravitatea afecțiunii, neurochirurgul poate recomanda intervenție chirurgicală sau tratament conservator bazat pe medicamente și fizioterapie.

Când să apelați la Clinica Vitality?

În cazul durerilor de gât, spate sau lombare deoarece: - nu toate durerile de spate sunt cauzate de o hernie de disc - nu toate durerile de spate trebuie investigate imediat cu un test imagistic - nu toate durerile de spate legate de modificările imagistice ale coloanei vertebrale necesită intervenție chirurgicală -

Dreptul la o „a doua opinie” poate economisi cheltuieli inutile si te poate ajuta sa alegi cel mai bun tratament pentru situatie (medicamente, screening-uri paravertebrale sau epidurale, kinetoterapie, interventii chirurgicale). * pentru durerea si amorteala aparute in cazul sindroamelor de tunel (sindrom de tunel carpian, sindrom ulnar, sindrom peronier), deoarece: - in stadiile initiale ale dezvoltarii acestor sindroame, tratamentul conservator poate fi eficient (tratament medicamentos, infiltratii locale) - esential in alegerea momentului interventiei * in cazul durerilor de cap, deoarece: - o cefalee poate avea mai multe cauze - este important sa se indice cel mai potrivit examen paraclinic - este important sa se puna un diagnostic cat mai repede si sa se evite costurile a examinărilor necorespunzătoare. - tumorile cerebrale (meningioame, metastaze etc.) trebuie de obicei operate, dar în anumite situații pot fi utile și alte tratamente (de ex. tehnologia ”Gamma Knife”). Alegerea unui centru de diagnostic și tratament cu echipamentul potrivit este o garanție a diagnosticului și tratamentului corect.

Ce îți recomandăm?

La Clinica Vitality din Odorheiu Secuiesc, programările noastre de neurochirurgie se desfășoară după un program exact, într-un mediu confortabil, cu personal calificat și un fundal excelent, profesional și tehnic.

Medici specialiști

Dr. Péter Levente

Medic primar neurochirurg

Dr. Szabó Ernő-Szabolcs

Medic specialist neurochirurg

Servicii neurochirurgice

  • Consultație neurochirurgică

    300 Ron
  • Control neurochirurgică

    300 RON
  • Infiltrație

    Preț variabil

INFORMAȚII PRIVIND PREȚURILE

Prețurile prezentate pe site sunt prețuri standard. În funcție de complexitatea consultației, acestea pot varia.

Vă rugăm,  în timpul tratamentului, să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Program

Dr. Péter Levente - Vineri: 17:00 - 19:00 (lunar)

Dr. Szabó Ernő-Szabolcs - Vineri: 16:00 - 19:00 (lunar)

TOP